-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12312 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

با توجه به اين كه در زمان حضرت يعقوب - ع - ، قبله مشخص نشده بود (هنوز خانه كعبه به دست حضرت ابراهيمغ ساخته نشده بود) پس چگونه حيواناتي مانند گاو، گوسفند وغيره را ذبح ميكردند؟

1. اسلام كه آموزههاي خود را بر پاية فطرت، استوار كرده، با ساماندهي گوشت خواري انسان در مسير فطرت، هر گونه لجام گسيختگي در اين باره را مهار نموده است.

2. در اين راستا، از يك سو، هر چه ساختمان وجودي انسان و گونة آفرينش او بدان حكم ميكند، به وسيله اين دين مباح به حساب آمده است، و از ديگر سوي، با مجاز دانستن ذبح آنان، با شرائط فراواني كه در فقه ذكر شده، از هر گونه شكنجه و زجر حيوان به هنگام ذبح، جلوگيري به عمل آورده است.(الميزان، علامه طباطبايي;، ج 5، ص 186، مؤسسة الاعلمي للمطبوعات.)

3. قبله، كه يكي از شرايط مزبور است، اين اقدام هماهنگ با فطرت انساني را، با معنويت كه در همةدستورهاي اسلام به چشم ميخورد، در هم آميخته و خواسته است هم چون ساير اعمال اين عمل صرفاً مادي و جسماني; يعني تغذيه نيز رنگ و بوي معنوي به خود گيرد.

4. پيداست، پيش از ساخته شدن كعبه و نيز پيش از مطرح شدن چنين شرطي به وسيله دين اسلام يا احتمالاً اديان قبل، اگر هم ذبحي صورت ميگرفت، بي توجه به آن انجام مييافت.

5. افزون بر مطالب مذكور، گويا اشتباهي در پرسش شما روي داده و آن اين كه حضرت يعقوب از نوادگان حضرت ابراهيم است، از اين رو، در زمان وي، قبله وجود داشته و پيداست ذبح ميبايست به سمت آن انجام شود.

6. كعبه به دست حضرت آدم ساخته و به دست حضرت ابراهيمغ بازسازي شد(ر.ك: مستدرك، نوري، ج 1، ص 374.) و مطابق برخي روايات بسياري از پيامبران الهي، كعبه را زيارت كردهاند.(مستدرك، ج 8، ص 9.)

7. اصولاً فروع فقهي در غالب شرايع متفاوت است و پيروان هر شريعت تا زماني كه آن شريعت نسخ نشده، مطابق همان دين عمل ميكنند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.